Våra Produkter

ANDERS BIGÅRDAR och Vår Sorthonung

  • Försommar Odlingar Kivik, Österlen, Äppel- Päron- Blommor
  • Ängs- och Björnbär
  • Ängs- blommor, Äng- och Sommar
  • Vitklöver-Blommor
  • Höstens Tistel-Blomma
  • Sensommar-
    Ängsblomma

Honung i Burk till Dej – 500g HONUNG
från våra bins samlande.
Vi på Anders Bigårdar gör det lilla extra:
Vi tappar varsamt honung direkt
till burk från bisamhällens honungskakor.
Allt för att ge Dej en Fin Upplevelse

Tack – www.andersbigardar.se
Anders Jacobsson 0768 463206
Anders Bigårdar med Biskolan

 

FAST HONUNG, SKÅNSK HONUNG, Mjukgörs Lätt

från Anders Bigårdar med Biskolan

Traditionell Skånsk Honung som är producerad att vara fast, kommer direkt från bins samlande och sen ner i burk, utan någonsomhelst hantering än den “Honung som bin äter”, bra va!

Uppvärmd Mjuk Honung, försiktighet gäller.


FAST HONUNG, KAN DU GÖR MJUK SÅ HÄR:

  1. Ta fram en större skål, 4-5 liter ca.
  2. Fyll på med  Fingervarmt “LJUMMET”  VATTEN
  3. Ställ din Goa Honungsburk i det Ljumma vattnet
  4. Lät buken stå i det ljumma vattnet ca 10 min.
  5. Byt vatten ljummet, låt stå i ytterligare ca 10 min.
  6. Klart

Observera att glaset på din honungsburk får inte bil brännhett, (normalt inte vid dessa grader).  Då skadas kvaliteten hos din Honung.

Flytande Honung med högre värme, med denna uppvärmningsmetod, rekommenderas inte. Honungen “fördärvas” redan vid 48-50 grader. Vid 68-70 grader förstörs alla mineraler

Varma :) Hälsningar

/ Anders Jacobsson 0768-463206

Forts…

 

Honung för Honungsälskare och Anders Bigårdar Skånsk Honung från Söderslätt och Österlen

Näringsvärde honung per 100 gram:

  • Kalorier: 304 kcal
  • Kolhydrater: 82.4 g
  • Fibrer: 0.2 g
  • Protein: 0.3 g
  • Fett: 0 g

Vitaminer och Mineraler:

  • Riboflavin (Vitamin B2): 0.038 mg (3% av det dagliga intaget)
  • Niacin (Vitamin B3): 0.121 mg (1% av det dagliga intaget)
  • Kalcium: 6 mg (1% av det dagliga intaget)

Naturlig Sötma med Antioxidanter:

Honung är en naturlig källa till antioxidanter, inklusive fenoler och enzymer, som kan bidra till att bekämpa oxidativ stress och skydda kroppens celler från skador.

En Mångsidig Ingrediens:

Honung kan användas som sötning i en mängd olika rätter, från te och bakverk till salladsdressingar och glasyrer.

Traditionellt Använt för Hälsa:

I många kulturer har honung länge ansetts ha hälsofördelar och har använts för sina potentiella antibakteriella och antiinflammatoriska egenskaper.

Måttlig Konsumtion och Njutning:

Att inkludera honung i din kost i måttliga mängder kan ge en naturlig och njutbar sötma samtidigt som du drar nytta av dess potentiella hälsofördelar.